BouwVision xRM

Software voor klantrelaties én interne processen

Met BouwVision xRM leg je alle klantinformatie digitaal en op een uniforme wijze vast. Beheer al je relaties en projecten op één plek en stem je beheeractiviteiten hier gericht op af. Bundel alle projectinformatie en werk met één centrale documentendatabase, zodat alle gebruikers op elk moment kunnen beschikken over de meest actuele versie van bestekken, calculaties, offertes, vergunningen, bouwtekeningen en andere projectdocumenten.

BouwVision xRM

Met BouwVision xRM bundel je alle projectinformatie en werk je met één centrale documentendatabase. Alle gebruikers kunnen dan op elk moment beschikken over de meest actuele versie van bestekken, calculaties, offertes, vergunningen, bouwtekeningen en andere projectdocumenten.

Voordelen

Naadloze integratie

BouwVision xRM is uiteraard volledig geïntegreerd met de andere onderdelen van BouwVision.

Altijd toegang

Op de bouwplaats, op kantoor of onderweg heb je toegang tot relevante communicatie met relaties en opdrachtgevers.

Informatie

Werk met rijk gevulde klanteninformatie uit één database.

Werk met één waarheid

Laat de rest van de organisatie communiceren met relaties op basis van dezelfde informatie.

Modules

Werk met één centrale documentendatabase zodat alle gebruikers binnen de organisatie op elk moment kunnen beschikken over de meest actuele versie van bestekken, calculaties, offertes, vergunningen, bouwtekeningen en andere belangrijke projectdocumenten.

Werk met één waarheid

Een document management systeem (DMS) voorkomt foutieve beslissingen. Iedereen werkt immers met dezelfde versie van een document. Documentatie is eenvoudig en snel terug te vinden onder bedrijven, personen en projecten in BouwVision xRM. Aanvullend bundel je met dossiers je documentatie op onderwerp.

Huisstijl

Werken met een DMS is zoveel makkelijker dan opslaan op het netwerk. Het DMS in BouwVision genereert ook de standaardbrieven in de huisstijl. Dit is mogelijk voor een brief naar één bedrijf/persoon, maar uiteraard ook voor een gepersonaliseerde mailing van dezelfde brief naar meerdere bedrijven/personen.

Dossier

Importeer met één druk op de knop de digitaal ontvangen documenten in BouwVision xRM en creëer zo op een efficiënte manier rijke relatie- en klantinzichten bij verbonden projecten.
Een volledig dossier geeft je medewerkers beter inzicht, zodat ze effectiever kunnen communiceren met je klanten, maar bijvoorbeeld ook met onderaannemers.

Kenmerken:

 • Werk altijd met de meest recente versie van een document
 • Voorzie standaardbrieven van een eigen huisstijl
 • Importeer bestaande documenten of bijlagen uit een e-mail
 • Scan papieren documenten en importeer deze met de Importeertool van het DMS
 • Integratie mogelijk met BouwVision ERP via Documentenkoppeling

Digitaliseer en centraliseer je personeelsinformatie en dossiers met onze HRM module.

Met de HRM module in BouwVision xRM beheer je alle personeelsgegevens vanuit één centrale plek. Leg alles digitaal vast, zodat je HR medewerkers altijd en overal toegang hebben tot de juiste informatie.

De HRM module bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Personeel
 • Verlof en verzuim
 • HRM verlof app
 • Wagenpark

Personeel

Met de personeel module krijg je alle benodigde mogelijkheden om op een gebruiksvriendelijke manier de personeelsadministratie te voeren. Daarnaast kun je alle relevante informatie over personeel opslaan en inzien.

Nieuw personeel voeg je eenvoudig toe waarbij werkstromen en checks kunnen worden toegepast. Zodoende kan de onboarding van nieuwe werknemers op een gestructureerde manier plaatsvinden.

Vanuit één centraal overzicht zijn voor je HRM medewerkers alle gegevens van zowel actieve, als inactieve personeelsleden op te vragen.

Verlof en verzuim

Automatiseer tijdrovende taken zoals het bijhouden van verlof binnen BouwVision xRM, zodat je efficiënt werkt en tijd overhoudt voor andere taken.
Denk aan het automatiseren van het jaarlijks toekennen van een verlofsaldo naar rato, eventuele verlofuren van het voorgaande jaar, ouderschapsverlof en andere regelingen.

HRM verlof app

Laat je medewerkers eenvoudig altijd en overal via elk device hun verlof aanvragen en de urensaldo bekijken. Maar ook is het mogelijk om via de HRM app overuren te registreren en declaraties in te dienen.
De verlofaanvragen worden automatisch naar de juiste managers gestuurd, terwijl de HR-afdeling het totaaloverzicht kan behouden.

Wagenpark

De wagenpark module in BouwVision xRM is uitermate geschikt om alle informatie over het wagenpark van je organisatie gemakkelijk en overzichtelijk bij te houden. Plan eenvoudig onderhoudsbeurten in, registreer schades en houd boetes bij. Bovendien is altijd inzichtelijk wie in welke auto rijdt en welke auto’s beschikbaar zijn om uit te lenen.

Zorg dat elk project positief verloopt en behoud de volledige grip op projecten tijdens verkoopfasen. Leg alle essentiële informatie vast, zoals: de opties, bouwnummers en woningtypes. De kopersmodule van BouwVision xRM is een ideaal hulpmiddel bij de bouw van hele woningen of series van kleine en grote woningen, waarmee je eenvoudig de wensen van kopers kunt managen.

Werk met eigen formulieren

Maak zelf eigen vragenlijsten die je nodig hebt tijdens kwaliteitsrondes en controles. Richt je vragenlijsten helemaal zelf digitaal in en onderteken ze na afloop van de inspectierondes.

Rijke rapportages

Deel direct na de kwaliteitsborging de resultaten in eenvoudig zelf samen te stellen rapportages met alle betrokkenen. Zo zijn je projecten compleet gevuld met relevante informatie en is direct de laatste stand van zaken in te zien.

Foto’s en afbeeldingen

Voor completere inzichten en een beter beeld bij de inspecties is al het vastgelegde beeldmateriaal, wat tijdens de kwaliteitsmetingen is gemaakt, in te zien.

Voordelen:

 • Zelf digitale vragenlijsten bewerken
 • Uitkomsten staan direct in een rapportage
 • Foto’s en afbeeldingen toegevoegd in de app zijn direct te zien in xRM

Zorg dat elk project positief verloopt en behoud volledige grip op projecten tijdens verkoopfasen. Leg alle essentiële informatie vast, zoals: de opties, bouwnummers en woningtypes. Een ideaal hulpmiddel bij de bouw van hele woningen of series van kleine en grote woningen, waarmee je eenvoudig de wensen van je kopers kunt managen.

Kopers betrekken bij het bouwen

Met de kopersbegeleiding van BouwVision geef je kopers inspraak bij het ontwikkelen van projecten, behoud je makkelijk en simpel het overzicht, en zorg je dat de communicatie zo efficiënt en transparant mogelijk verloopt. Vanaf één centraal punt is alle communicatie en administratieve informatie over kopersopties, bouwplannen, meer-/minder werk en alle facturatie details duidelijk in te zien.

Informeer tijdig de kopers

Bepaal per fase een deadline waarin jij alle gegevens nodig hebt om projecten in goede banen te leiden, zorg voor transparante werkwijzen en informeer tijdig de kopers over meer- en minderwerk van lopende projecten.

Voordelen:

 • Per bouwnummer worden alle gegevens met betrekking tot de verkoop van een woning vastgelegd
 • Kopers kunnen via BouwVision Portal de kopersopties inzien en bewerken
 • Vastleggen van alle e-mails, telefoongesprekken, afspraken en documenten per project
 • Directe integratie met BouwVision ERP

Wist je dat de administratieve afhandeling van een reparatieverzoek gemiddeld zo’n 60 tot 70 minuten kost? Voldoende reden dus voor woningcorporaties en co-makers om de handen ineen te slaan en een standaardberichten uitwisseling te realiseren.

Ketensamenwerking

Met de ketenstandaard worden automatische koppelingen tussen woningbouwcorporaties en co-makers gerealiseerd, zodat berichten efficiënt en foutloos kunnen worden uitgewisseld tussen de verschillende systemen.

Handmatige invoerwerk in BouwVision of het doorgeven van statussen op portalen van opdrachtgevers is hiermee niet langer nodig. De opdrachten, statussen en digitale facturen worden via een standaard formaat rechtstreeks tussen de verschillende systemen uitgewisseld.

BouwVision 

In BouwVision beheer je op een overzichtelijke manier de DICO koppelingen met je opdrachtgevers. Met slechts een paar klikken sluit je zelf een nieuwe woningbouwcorporatie aan op jouw systeem.

Kenmerken:

 • Dubbele vastlegging is verleden tijd; opdrachten en meldingen verschijnen direct in BouwVision
 • Automatische realtime status terugkoppeling naar de woningbouwcorporaties
 • Mogelijkheid om digitale facturen automatisch te versturen, in verschillende formats
 • Integreert naadloos met de BouwVision Service en Onderhoud oplossingen

Binnen deze module tref je alle administratieve informatie over de afhandeling van reparatiemeldingen en onderhoudswerkzaamheden. Met deze Service & Onderhoudsmodule faciliteer je een vlotte afhandeling van klussen op de bouwplaats.

Manage alle onderhoudsverzoeken

Plan via BouwVision xRM reparaties en onderhoudswerkzaamheden in voor je vakmensen die meteen te zien zijn in de Service App van BouwVision.

Alle vastgelegde communicatie inzien 

Leg daarom alle communicatie rondom projecten vast die je in BouwVision xRM op de bouwplaats, onderweg of op kantoor en op elk moment kunt inzien. Maak dossiers nog completer door het toevoegen van foto’s voor en na afronding van de werkzaamheden. Na invoering van de gegevens worden deze gesynchroniseerd in xRM, waarbij iedereen beschikt over de juiste en dezelfde informatie.

Voordelen: 

 • Inzicht voor alle betrokkenen
 • Leg alle communicatie vast
 • Complete dossiers met foto’s
 • Efficiënt werken en plannen