Als One Stop Shop aannemer stelt Ridder Skins for Buildings hoge eisen aan elk project dat zij uitvoert. Centraal staan vakmanschap, innovatie, creativiteit en flexibiliteit. 

One Stop Shop aannemer

Voor de administratieve afhandeling van projecten was Ridder echter tot voor kort aangewezen op een sterk verouderde versie van Microsoft Navision, voorzien van maatwerk speciaal voor Ridder. “Weinig innovatief dus en al helemaal niet flexibel”, zo vertelt George Buis, Coördinator projectcontrole/VGM bij Ridder. “Toen de ondersteuning voor Navision 2004 dreigde te vervallen was dat voor ons aanleiding om uit te kijken naar een nieuw, passend informatiesysteem met meer mogelijkheden en bij voorkeur inclusief een projectenmodule gericht op de bouw.”

Ridder bestaat uit een aantal bedrijfsonderdelen die samen de Skins for Buildings-groep vormen. Hieronder vallen:

  • Ridder Metalen Dak- en Wandsystemen: De specialist op gebied van metalen aankleding van gebouwen met hoogwaardige metalen (zink, koper, lood, titanium, aluminium, rvs en messing).
  • Ridder Leidekkers en Koperslagers: De specialist in restauratie en nieuwbouw van daken en gevels met lei- en natuursteen.
  • Ridder Solar: Unieke Building Integrated PVsystems (BPIV) als bouwstenen voor architectuur.

Van technisch ontwerp tot achterconstructie tot afwerking met metalen bekleding en/of leien-natuursteen en/of Solar: de opdrachtgever heeft alles in één vertrouwde hand bij Ridder.

Referenties in de bouwwereld

“Tijdens onze zoektocht naar een systeem dat alle ondersteuning biedt om efficiënt de project- en financiële- en voorraadadministratie te verwerken kwamen we uit bij BouwVision van Herke ICT Group. Belangrijk voor ons is dat het een pakket is dat zonder maatwerk goed met bouwprojecten om kan gaan.”

George Buis: “Wij hebben verschillende oplossingen bekeken. De redenen dat wij uiteindelijk voor BouwVision hebben gekozen zijn:

  • Het is een pakket gericht op de bouw, met een projectenmodule
  • Referenties in de bouwwereld
  • Microsoft Navision – de basis van BouwVision – was reeds bekend bij onze gebruikers
  • Korte implementatie
  • De cultuur van Herke ICT Group past bij ons.”

Korte implementatie

“We zijn live gegaan met de insteek om met BouwVision minimaal hetzelfde te kunnen als met het oude Navision. Daarna gaan we stapsgewijs efficiency-slagen maken. Voordeel is dat de gebruikers bekend zijn met Navision en daarom snel van start kunnen met BouwVision. We zien dat de door ons zo gewenste projectenmodule door gebruikers nu al tot het meest favoriete onderdeel van BouwVision is bestempeld. Op de voet gevolgd door de Financiële administratie, ook niet onbelangrijk bij het afhandelen van onze projecten. Ook het onderdeel Trajecten wordt goed gewaardeerd. Hier registreren wij de informatiestroom die vooraf gaat aan het project.”

Beautiful people

“Het contact met Herke ICT Group verloopt naar tevredenheid. Tijdens het implementatietraject was het contact intensief, daarna werd dat uiteraard een stuk minder. De Servicedesk lost de probleempjes waar we tegenaan lopen snel en adequaat op.

Making beautiful buildings with beautiful people, zo luidt onze missie. Want mensen, daar draait het uiteindelijk om. Bouwen is mensenwerk. En datzelfde geldt eigenlijk ook voor ICT.”

Eigenlijk komt het er op neer dat we heel tevreden zijn!

Herke ICT Group is leverancier van BouwVision, innovatieve software voor de bouw gebaseerd op de zakelijke software van Microsoft:  Dynamics 365. Online in de cloud en on-premise. Ook beschikbaar als app op je telefoon of tablet.

Bovendien kunnen de gegevens uit Herke BouwVision via een webportal worden ontsloten voor externe partijen. Gegevens hoeven nog maar één keer te worden ingevoerd. Zo ervaren bedrijven die werken met Herke BouwVision een enorme efficiency winst.

Meer weten over BouwVision, software voor bouwers met visie?

Maak vrijblijvend een afspraak