4 efficiency voordelen door mobiel werken

Patina Dakdenkers moest efficiënter gaan werken om aan de eisen van de opdrachtgevers te voldoen. Dankzij de inzet van BouwVision apps zijn onze monteurs en opdrachtgevers beter en sneller geïnformeerd.

Bovendien worden de facturen eerder betaald, stelt Sander Slotemaker, bedrijfsleider Dakbeheer bij Patina Dakdenkers.

Verwachtingen overtreffen

Extreme klantgerichtheid is een speerpunt van de werkwijze die Patina Dakdenkers hanteert. Klanten zijn niet alleen de bewoners van panden waar dakproblemen worden opgelost. Ook de service naar woningcorporaties en vastgoedbeheerders voor wie Patina dakinspecties uitvoert, moet de verwachtingen overtreffen. Het gebruik van apps door de mensen buiten heeft bij Patina Dakdenkers concreet de volgende voordelen opgeleverd:

Voordelen

In de rugzak van de monteurs zit niet alleen een EHBO-kit en veiligheidsset, maar ook een tablet die tegen een stootje kan. In weer en wind wordt de tablet gebruikt tijdens dakinspecties. De historie van de vorige inspectie, de plek waar je het dak op kan, de contactgegevens van de huisbewaarder, alle informatie die voorheen in dikke pakketten papier werd meegegeven aan de monteur, is nu digitaal beschikbaar via de BouwVision Inspectie-app van Herke ICT Group.

De resultaten van een dakinspectie, bestaande uit foto’s en een verslag, worden in een rapport gegoten dat direct beschikbaar is voor de opdrachtgever. Sander Slotemaker constateert: “Voorheen waren drie mensen bezig met het maken van de inspectierapporten, nu nog maar één persoon.”

“Doordat onze monteurs beter geïnformeerd zijn lopen de processen sneller. Na het afronden van de inspectie sturen wij direct een factuur. Hiervoor zijn geen extra handelingen meer nodig want alle informatie komt in één systeem terecht. Voorheen was de doorlooptijd van onze facturatie zes dagen. Wij merken dat het geld nu veel eerder binnenkomt.”

“Op basis van de input vanuit de Inspectie-app kunnen wij onze opdrachtgevers eenvoudig voorzien van de gewenste rapportages. We houden onszelf scherp met een dashboard waarop onder meer de klanttevredenheid van de bewoners zichtbaar is. Voor de opdrachtgever is inzichtelijk welke objecten lekkages hadden. Als een bewoner belt hebben wij direct alle historie in beeld en kunnen wij adequaat reageren. Zo houden we alle partijen tevreden.”

Mobiel kantoor

Naast de Inspectie-app gebruiken de monteurs regelmatig mail en Google Earth op de tablet. Ze zijn blij dat ze van de papieren rompslomp af zijn en gebruiken de tablet als volwaardig mobiel kantoor. Sander Slotemaker: “Dankzij slimme software zijn wij efficiënter gaan werken en kunnen we niet alleen aan de wensen van onze opdrachtgevers voldoen, maar ze zelfs overtreffen.”

“Blij dat we van de papieren rompslomp af zijn!”

Nog meer voordelen?

Lees het verslag over het event “Mobiel werken in de Bouw” op 22 april bij HP in Amstelveen, waar Sander Slotemaker zijn ervaringen met mobiel werken deelde met collega bouwbedrijven.

Of bekijk welke voordelen werken met de BouwVision Inspectie-app voor jouw bedrijf kan opleveren.

Herke ICT Group is leverancier van BouwVision, innovatieve software voor de bouw gebaseerd op de zakelijke software van Microsoft:  Dynamics 365. Online in de cloud en on-premise. Ook beschikbaar als app op je telefoon of tablet.

Bovendien kunnen de gegevens uit Herke BouwVision via een webportal worden ontsloten voor externe partijen. Gegevens hoeven nog maar één keer te worden ingevoerd. Zo ervaren bedrijven die werken met Herke BouwVision een enorme efficiency winst.

Meer weten over BouwVision, software voor bouwers met visie?

Maak vrijblijvend een afspraak