Project omschrijving

BouwVision KBB-app

Bestaande bouw en RGS

Anders dan je wellicht gewend bent is je onderhoudsbedrijf bij RGS (resultaatgericht samenwerken) betrokken bij een bouwproject van voorbereiding tot nazorg, beheer én onderhoud. Zo kun je in ontwikkelteam-verband meedenken over de beste oplossing voor de economische exploitatie van een object (life cycle bouwen), afgezet tegen het gewenste kwaliteitsniveau.

In tegenstelling tot de NEN 2767 is de opdrachtgever bij KBB meer flexibel in het bepalen van de gewenste kwaliteit van een project. Bij meerjaren onderhoudscontracten kun je elke 2 jaar monitoren.

Luuc Rutgers, Coen Hagedoorn Bouwgroep

Samenwerking

Ook op het gebied van onderhoud en renovatie van bestaande bouw wordt de samenwerking tussen vastgoedbeheerders en onderhoudsbedrijven nauwer. Dit vereist uiteraard inzicht in de huidige én de gewenste conditie van een complex. Werken met papieren opnamelijsten die op kantoor overgetypt worden is weinig efficiënt en bovendien foutgevoelig.

Daarom heeft Herke ICT Group de BouwVision KBB-app ontwikkeld (KBB = Kwaliteitseisen Bestaande Bouw).

Het is niet nieuw, maar wel nieuws dat nog maar slechts 30% van de woningcorporaties op deze manier werkt met de totaalonderhoudsbedrijven.

Prof. dr. Hans de Jonge, hoogleraar vastgoedbeheer

Proces BouwVision KBB in 3 stappen

Vastgoedbeheerder en onderhoudsbedrijf bepalen samen de gewenste uitgangspunten en leggen deze vast in het KBB Portal. Per hoofddeel, bouwdeel en gebouwruimte worden meetbare prestatie-indicatoren in de KBB-app geactiveerd.

Check tijdens de digitale opname alle indicatoren en maak bij een negatieve afwijking van de minimum eis een foto én geef maatregelen aan om de kwaliteit van het vastgoed naar het gewenste niveau te krijgen.

Alle opname gegevens zijn op adresniveau direct zichtbaar in het KBB Portal, binnen uw afgeschermde omgeving. Ook uw opdrachtgevers kunnen hierop inloggen en zo hun rapportages bekijken.

Voordelen van de KBB-app voor de bouw

  • Papieren lijsten bijwerken en overtypen is voorgoed verleden tijd!
  • Per object, objectdeel, bouwdeel kunt u de uitgangspunten en indicatoren bepalen
  • Wanneer de conditiemeting achterblijft bij de gestelde norm is het toevoegen van een foto en oplossing (vervangen/repareren) verplicht
  • Alle bevindingen – scores, foto’s, aantallen, maatregelen – synchroniseren automatisch met het KBB Portal
  • Resultaat is direct zichtbaar op adresniveau en kan worden geaggregeerd tot een lijst met verbeteringen t.b.v. MJOP
  • De KBB-app draait op elke Windows 10-device (tablet, telefoon, notebook) en is zeer gebruiksvriendelijk

Niet-planmatig onderhoud

Voor niet-planmatig onderhoud heeft Herke ICT Group de BouwVision Service-app ontwikkeld. De combinatie van werkbonnen uit Service & Onderhoud en de conditiemeting met de KBB-app geeft je een integraal inzicht in de staat van een vastgoedcomplex. Zo heb je alle informatie voorhanden die nodig is voor een verantwoord onderhoudsscenario.

Je kunt met deze KBB-app 2x zoveel doen in dezelfde tijd. De vakmensen zijn meer buiten en vinden dit zoveel prettiger werken dan met papieren lijsten.

Luuc Rutgers, Coen Hagedoorn Bouwgroep

Gratis download

Herke ICT Group ontwikkelt en implementeert BouwVision, innovatieve software voor de bouw gebaseerd op de zakelijke software Microsoft Dynamics 365.

Online in de Cloud en on-premise. Ook als app op je telefoon of tablet.

Flyer Herke BouwVision 2018

Bouwbedrijven die al werken met BouwVision ervaren een enorme efficiency winst, doordat zij gegevens nog maar één keer hoeven in te voeren.

Download flyer