Project omschrijving

BIM-integratie

Bouwsoftware BouwVision stelt BIM centraal

Doorontwikkelen van de alles-in-één software voor de bouw: BouwVision – inclusief BIM-integratie – is voor Herke ICT Group een strategische keuze. Dankzij digitalisering kan nu alle relevante informatie tijdens het hele proces door alle betrokken bouwpartijen worden opgeslagen, gebruikt en beheerd in het Bouw Informatie Model.

Voordelen voor jouw bouwbedrijf

Doordat de juiste informatie eerder en digitaal beschikbaar is voor alle bouwpartijen, worden problemen sneller opgelost en doorlooptijden korter.

In het gecombineerde 3D BIM-model komen mogelijke conflicten eerder aan het licht. Zo kun je ze direct aanpakken, resulterend in minder materiaal- en tijdverspilling en een hogere kwaliteit van het bouwwerk.

Breng je faalkosten omlaag als gevolg van minder onvoorziene kosten. Met als resultaat:

 • hogere marges,
 • concurrentievoordeel en
 • tevreden opdrachtgevers en kopers.
 • Kostenbeheersing
 • Hogere kwaliteit
 • Kortere doorlooptijden
 • Tevreden klanten

BIMmen doe je samen

De alles-in-één software oplossing voor de bouw: BouwVision bestaat uit ERP, xRM, portals en apps. Onze financiële en relatiebeheer software heeft als basis Microsoft Dynamics NAV en CRM. Deze is door Herke ICT Group uitgebreid met specifieke functionaliteit die aansluit bij de dagelijkse processen in de bouw.

Met BIM-integratie verrijk je een BIM model op een gecontroleerde en gestructureerde manier met data uit BouwVision. De informatie komt vanuit de calculatie, de projectbewaking of de financiële voortgang. Ook kunnen garantiecertificaten en andere documenten worden gekoppeld aan het BIM model. Hiermee levert BouwVision een toegevoegde waarde aan het BIM 3d-model.

Zo kan BIM worden ingezet vanaf de ontwerpfase tot aan de nazorgfase in het bouwproces. Via het BouwVision Portal wordt informatie uit het BIM model toegankelijk voor derden. Denk aan het delen met ketenpartners als de opdrachtgever, architect, aannemer, uitvoerder en bouwvakker op een project. Ook kopers en bewoners kunnen eenvoudig beschikken over het 3D model van hun woning.

BIM-integratie staat voor optimale samenwerking. Niet alleen via ketenintegratie tussen bouwpartners, maar ook tussen het BIM model en BouwVision. Vanuit BouwVision heb je rechtstreeks toegang tot het BIM model. Andersom zie je in het 3Dmodel gegevens uit BouwVision terugkomen. Uiteraard kun je ook onderweg of op de bouwplaats via een tablet of telefoon het BIM-model openen.

Lees het artikel

Uitwisseling en verrijken van gebouwinformatie

Kraan lekt

Open BIM is een universele uitwisselingsstandaard die gezamenlijk werken aan een project mogelijk maakt. Van ontwerp, naar uitvoering tot en met het beheer en exploitatie van een bouwwerk. Via Open BIM (IFC en BCF) kunnen BIM modellen worden ingelezen. Daarna wordt het model gecombineerd getoond als één 3D model, inclusief conflict signalering.

Vanuit BouwVision kun je informatie en afspraken toevoegen aan het model. Als alle bouwpartijen zelf hun model kunnen uploaden en conflicten in het gecombineerde model direct zichtbaar zijn, dan is minder fysiek overleg nodig en werk je dus efficiënter.

Nazorg optimaliseren met BIM

De meest actuele gebouwinformatie beschikbaar stellen aan de juiste partijen op het juiste moment voorkomt fouten en geeft je meer grip op de kostenbewaking. De verzamelde, verrijkte data blijft na oplevering van het gebouw bovendien beschikbaar voor beheer, onderhoud en exploitatie.

De verwachting is dat BIM ook in de renovatiemarkt flink zal groeien. Met een 3D-laserscanner kun je een bestaand gebouw volledig inmeten. Die data wordt vervolgens gebruikt voor het opbouwen van een 3D-model en verrijkt met BIM data. Op basis van dit model kun je een virtueel renovatieplan kunt maken.

Met de BouwVision Opname app kun je een objectieve opname uitvoeren op bestaand vastgoed. Wanneer je deze resultaten combineert met het 3D-BIM model dan heb je optimaal inzicht in de staat van het pand. Je kunt resultaat gericht samenwerken met de vastgoed beheerder en gezamenlijk een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opstellen.

Bewoners kunnen incidenten melden via het BouwVision Portal en in het BIM-model aanwijzen waar het probleem zit. De vakman kan onderweg op zijn tablet na het oplossen van het incident het BIM-model bijwerken in de BouwVision Service app. Zo blijft het BIM-model actueel.

Bouw Informatie Management

In de nabije toekomst zien wij steeds meer mogelijkheden voor IoT in de bouw. Denk aan slimme sensoren die zelf aangeven dat het tijd wordt voor onderhoud. Wij kunnen ons dan ook helemaal vinden in deze quote:

Door een koppeling van allerhande informatiestromen groeit het Bouw Informatie Model uit tot Bouw Informatie Management

Prof. Dr. Ir. A.M. Adriaanse, bron: BouwKennis november 2014

Kenmerken

 • Werk bedrijfsbreed met BouwVision BIM-integratie. Op je PC, laptop, tablet of telefoon
 • Verrijk BIM-modellen met gegevens uit je financiële en relatiebeheer software voor een volledige integratie van BIM processen met je backoffice.
 • Ontsluit het Bouw Informatie Model voor ketenpartners en bewoners
 • BouwVision maakt BIM gedurende de hele lifecycle van een gebouw toegankelijk voor alle bouwpartners

Gratis download

Herke ICT Group ontwikkelt en implementeert BouwVision, innovatieve software voor de bouw gebaseerd op de zakelijke software Microsoft Dynamics 365.

Online in de Cloud en on-premise. Ook als app op je telefoon of tablet.

Flyer Herke BouwVision 2018

Bouwbedrijven die al werken met Herke BouwVision ervaren een enorme efficiency winst, doordat zij gegevens nog maar één keer hoeven in te voeren.

Download flyer