HeatTeQ kiest voor flexibiliteit met BouwVision Online in de cloud

Het opleveren van geconsolideerde management rapportages over de internationale projecten was voor HeatTeQ Refractories een enorm tijdrovende en steeds terugkerende klus. Dat moest sneller kunnen.

De ingeschakelde IT manager constateerde dat het rendement op IT te laag was; HeatTeQ moest IT slimmer gaan inzetten. De keuze voor andere ERP software – BouwVision Online –  was snel gemaakt.

Vuurvaste ovens

HeatTeQ Refractories is gespecialiseerd in het bekleden van vuurvaste ovens.  Het Alkmaarse bedrijf opereert internationaal en heeft kantoren in Engeland, Duitsland en Zuid-Afrika en zusterbedrijven in o.a. Frankrijk, Zweden, Polen, Italië, India en Japan. HeatTeQ werkt nauw samen met het Portugese moederbedrijf Lizmontagens. De specialistische, kleinschalige opzet van de projectenorganisatie maakt dat het niet rendabel is om een eigen IT-afdeling op te tuigen.

Outsourcing

HeatTeQ heeft gekozen voor het outsourcen van alle IT, zodat zij volledig ontzorgd is op dit gebied en de verantwoordelijkheid voor een werkende IT omgeving bij de IT ondersteuner ligt. In dat licht bezien is de keuze voor BouwVision Online, een cloud abonnementsdienst van Herke ICT Group, een logische immers:

  • HeatTeQ heeft geen omkijken naar de software (toegankelijkheid, updates en beveiliging zijn geregeld)
  • het aantal gebruikers is flexibel en per maand aan te passen,
  • de kosten van het maandelijkse abonnement zijn daardoor overzichtelijk én
  • een voorinvestering in de aanschaf van een on-premise ERP-oplossing was niet nodig.

Meerwaarde

Voor het begeleiden bij de aanschaf en implementatie van de nieuwe ERP software, heeft HeatTeQ een externe IT manager in de arm genomen: Wout Schonewille van IT-Councelor is aangetrokken als interim projectmanager. Hij vertelt dat  de klik met Herke ICT Group en het vertrouwen dat men tijdens de presentatie uitstraalde deels de doorslag gaf bij de keuze voor BouwVision Online. De ERP software, gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV heeft ook als duidelijke meerwaarde dat de data zowel online als offline beschikbaar is. Bovendien sluit BouwVision Online prima aan op de aanwezige processen bij HeatTeQ, waaronder het delen van projectdocumenten tussen de verschillende internationale werkmaatschappijen in SharePoint. HeatTeQ ziet de vertrouwde Microsoft “look & feel” en standaard integratie met andere Microsoft oplossingen als groot voordeel van de BouwVision software.

Processen automatiseren

IT-Councelor licht alle bedrijfsprocessen bij HeatTeQ door en kijkt hoe IT hieraan dienstbaar kan zijn. Dit beslaat het traject van CRM/marketing, via offerte aanvraag en projectvoorstel maken, naar uitvoer van het project (inclusief verantwoording van resources, meer-/minderwerk en planning), tot de oplevering van het project. Deze processen worden volledig ondersteund in BouwVision Online. Doordat de registratie van alle projectinformatie in BouwVision centraal plaatsvindt en er geen sprake meer is van “losse eilandjes”, is consolidatie van de verschillende project administraties eenvoudiger. Voortaan wordt automatisch een BI-management rapportage via Jet reports verstuurd naar Portugal.

Vinger aan de pols houden, weten hoe onze projecten draaien en inzicht in de cashflow, dat willen we bereiken met BouwVision Online.

Gertruud Braas – Financial Manager HeatTeQ Refractories

Herke ICT Group ontwikkelt én implementeert BouwVision, innovatieve financiële en relatiebeheer software voor de bouw, gebaseerd op Microsoft Dynamics.

Daarnaast zijn wij IT-partner voor grotere en kleinere bouwbedrijven. Wij komen graag met je in gesprek over de digitale mogelijkheden voor jouw bouwbedrijf.

Nooit meer nieuws en events over slimme ICT in de bouw missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Hou me op de hoogte