What’s new?

Met de start van deze feestmaand is op 1 december ook de nieuwste versie van Microsoft Dynamics NAV 2018 beschikbaar gekomen. Uiteraard is deze versie on-premise en in de cloud te gebruiken. En volledig platform onafhankelijk, dus ook met je Android of Apple apparaat.

Top 3 speerpunten

Microsoft heeft zich in deze versie gericht op een drietal speerpunten: optimalisatie van de kern van de NAV software, één Microsoft ervaring en nieuwe ontwikkelingen in Dynamics NAV zoals embedded apps bijvoorbeeld.

Gebruikers kunnen de volgende nieuwe functionaliteit tegemoet zien.

  • Setup en extensies
  • Gebruikerstaken
  • Medewerker journaalposten
  • Beeldanalyse
  • Power BI rapporten
  • Excel rapporten
  • En nog veel meer

Bekijk snel de eerste schermafdrukken van Microsoft Dynamics NAV 2018 hieronder.

Setup en extensies

NAV-2018-setup

Onder Setup en extensies kun je al je instellingen doorvoeren. Dit menu is toegevoegd aan het rollencentrum van de Business Manager en de Accountant. Vanuit de actielijst kun je setup pagina’s openen, handmatig of met assistentie.

Ook kun je hier pagina’s openen voor het instellen van serviceverbindingen en -extensies. Extensie providers kunnen hun acties aan de lijst toevoegen.

Via Handmatige setup verwijst elke actie naar een gebied, zoals Algemeen, Financiën en Systeem. De rij voor elke setup pagina bevat trefwoorden waarmee je zowel op pagina’s kunt zoeken, alsook de lijst kunt filteren om alleen pagina’s in een bepaald gebied te bekijken.

Gebruikerstaken

NAV 2018 gebruikerstaken

Met de nieuwe optie Gebruikerstaken (User task) kun je “reminders” definiëren, om te voorkomen dat een activiteit erbij inschiet. Je kunt taken voor jezelf maken, maar ook taken voor andere NAV-gebruikers. Andere gebruikers kunnen ook taken voor jou maken. Als je taken in bulk wilt verwijderen, kun je gebruik maken van het rapport “Verwijder gebruikerstaken”. Je kunt daarin filteren op welke taken precies verwijderd moeten worden.

Medewerker journaalposten

NAV 2018 medewerker journalalposten

Aan de algemene journaalregels is een nieuw accounttype en een nieuw balanstype toegevoegd: Medewerker. Hiermee kun je journaalposten op medewerker toevoegen. Als je hiermee gaat werken, zorg dan dat het veld Document leeg is óf op Betaling staat. Je kunt deze betalingen ongedaan maken met de actie Un-apply Entries op de Medewerker journaalpost.

Beeldanalyse

NAV 2018 beeld analyse

De nieuwe Beeldanalyse extensie (Image Analyzer) voegt kenmerken toe aan de afbeeldingen die jij opslaat bij producten en contactpersonen. Zodanig, dat je ze eenvoudig kunt terugvinden en hergebruiken. Bij contactpersonen herkent de Beeldanalyse bijvoorbeeld het geslacht of de leeftijd van de persoon op de afbeelding. In geval van producten worden kleur en type herkend. Is het een auto of een tafel, is het rood of blauw? De Beeldanalyse tool doet een voorstel voor toepasselijke attributen. Als je deze extensie activeert, krijg je bij elke nieuwe afbeelding de voorgestelde attributen te zien. Bepaal vervolgens of je deze accepteert, of niet.

Power BI rapporten

Dynamics NAV stelt Business Intelligence beschikbaar overal en wanneer je het nodig hebt. Maak je Power BI rapporten direct zichtbaar naast de meest gebruikte lijsten in NAV. Als gebruiker zie je niet alleen het Power BI rapport op je beeldscherm staan, maar kun je deze ook aanpassen door een filter te activeren op de betreffende lijst. Wanneer je werkt met authenticatie via Azure Active directory, dan hoef je alleen maar in te loggen om toegang te krijgen tot Power BI.

Excel rapporten

NAV 2018 Excel

De rollen Business manager en Accountant hebben een nieuwe knop in de werkbalk gekregen: Excel rapporten. Hiermee kun je een voorgedefinieerde Excel template openen in Excel.

En nog veel meer

Bovendien is de integratie met Dynamics 365 for Sales verbeterd. Is het eenvoudiger geworden om een onjuiste factuur te crediteren. Afhankelijk van het scenario van je activiteit worden verplichte velden zichtbaar. Kun je orders, facturen en credit nota’s in bulk verwerken, op basis van een geselecteerde regels. Zijn globale dimensies verbeterd, alsook de intrastat rapporten.

En dit is nog maar een greep uit de vele verbeteringen die zijn doorgevoerd in NAV 2018. Het gebruik van Dynamics NAV wordt hiermee nog intuïtiever en gebruikersvriendelijker.

Op welke nieuwe functie kun jij bijna niet wachten?

Herke ICT Group ontwikkelt én implementeert BouwVision, innovatieve financiële en relatiebeheer software voor de bouw, gebaseerd op Microsoft Dynamics.

Daarnaast zijn wij IT-partner voor grotere en kleinere bouwbedrijven. Wij komen graag met je in gesprek over de digitale mogelijkheden voor jouw bouwbedrijf.

Nooit meer nieuws en events over slimme ICT in de bouw missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Hou me op de hoogte