Datum laatste wijziging

Met Dynamics 365 biedt Microsoft een breed scala aan zakelijke apps die je modulair kunt inzetten. Binnen dit cloudplatform werken de software-oplossingen voor bedrijfsoperaties, marketing, verkoop, personeelszaken en talentwerving, boekhouding en serviceverlening samen met andere Microsoft-producten als Office 365, LinkedIn, Yammer, Bing, AI, Hololens, Power BI, PowerApps en Developer. Azure vormt het overkoepelende cloudplatform. Als gebruiker kies je de tools die jij nodig hebt voor je dagelijkse werk.

Regelmatig verschijnt er nieuws over Dynamics 365. Op dit moment zijn nog niet alle modules van deze nieuwe Cloud software van Microsoft op de Nederlandse markt beschikbaar. Daarom houden wij voor jou hier alvast het relevante nieuws bij in de vorm van een Dynamics 365 update. We adviseren je regelmatig even hier te kijken en ons te volgen op LinkedIn voor de laatste ontwikkelingen.

LinkedIn

Laatst bijgewerkt op 17 december 2018

Nieuwe gebruikerservaring voor Business Central

De interface van Dynamics 365 Business Central is zo ingericht dat je als gebruiker zo snel mogelijk bij jouw informatie kunt komen. Bekijk deze video en ervaar hoe eenvoudig dat in de praktijk werkt. Alle voor jouw werk relevante info binnen handbereik in Business Central.

Versnel digitale transformatie met Dynamics 365

Met de lente-update heeft Microsoft heeft zijn cloudbusiness-platform Dynamics 365 fors uitgebreid met honderden nieuwe mogelijkheden en functies. Van Dynamics NAV is vorige week een cloudversie uitgebracht onder de naam Business Central met vergelijkbare functionaliteit als Dynamics 365.

Nieuwe mogelijkheden zijn onder meer:

  • Meer ‘intelligentie’ toegevoegd aan de Dynamics 365-toepassingen. Denk daarbij aan Dynamics 365 for sales-features zoals Relationship Assistent en Auto Capture met Outlook en e-mailactiviteiten.
  • Power BI Insights-apps sluiten nog beter aan op specifieke bedrijfsscenario’s, zoals verkoop en service, waardoor patronen middels intelligente analyses sneller te herkennen zijn.
  • Update op de Common Data Service for Apps, meegeleverd met de app-ontwikkeltool PowerApps. Dit is een uitbreiding op de mogelijkheden voor het modelleren van geavanceerde zakelijke oplossingen. Ook kun je bestaande apps in Dynamics 365 en Office 365 hiermee aangepassen. Lees meer in de blog: Powerapps lente update.
  • Update voor Power BI, de Common Data Service for Analytics. Het integreren en analyseren van data opgeslagen in diverse business apps en services is best lastig. Met Common Data Service for Analytics kunnen bedrijven data uit verschillende bronnen integreren en zo hun medewerkers voorzien van de voor hen belangrijke rapportages.

Meer nieuws vind je in deze blog van James Phillips – Corporate Vice President, Microsoft Business Applications Group.

Een uitgebreide functionele beschrijving vind je op de website van Dynamics 365 Business Central.

Lees verder
James Philips Microsoft

Aankondiging Dynamics 365 Business Central

Dit is de nieuwe versie van Dynamics 365 for Finance and Operations, Business Edition – inclusief volledige NAV-mogelijkheden (voorheen codenaam “Tenerife”). Met Business Central kun je de bestaande financiële administratie software upgraden met één uitgebreide oplossing voor financiën, operaties, verkoop en klantenservice.

Deze cloudgebaseerde, alles-in-één software helpt je om je processen te stroomlijnen, communicatie met klanten te verbeteren en te groeien. Dynamics 365 Business Central verschijnt in twee versies: Essential en Premium en is waarschijnlijk vanaf april beschikbaar in meerdere landen.

Dynamics 365 Business Central

Nieuwe strategie Dynamics 365 apps

Microsoft heeft aangekondigd het productaanbod voor Dynamics 365 te vereenvoudigen. Er komt één verzameling van Dynamics 365 applicaties voor alle bedrijven, onafhankelijk van hun grootte en de complexiteit van hun processen.  Zo kunnen bedrijven hun processen op het gebied van Marketing, Sales, Service, Finance, Operations en Talent in hun eigen tempo digitaal transformeren. Bedrijven kunnen kiezen uit verschillende bedrijfstoepassingen met een eigen prijskaartje, gebaseerd op de mogelijkheden passend bij hun specifieke behoeften.

Zo zal Dynamics 365 for Sales in het voorjaar van 2018 diverse varianten bieden, met verschillende niveaus van functionaliteit en investering. Een kleiner bedrijf met complexe processen kan straks dus kiezen voor de app die daarbij past. Deze is niet meer voorbehouden aan enterprises!

Lees de blog van Alysa Taylor, General manager Business apps & strategy

Alysa Taylor - Microsoft

Talent

Dynamics 365 for Talent is een nieuwe, laagdrempelige en handige tool voor de HR verantwoordelijke binnen je bedrijf. Talent biedt ondersteuning bij het recruiten en onboarden van personeel en is gekoppeld aan LinkedIn Recruiter.

Wij adviseren bedrijven te starten met deze twee componenten. Breid dit later eventueel uit met de HR module van Dynamics en eventueel een koppeling aan je financiële administratie.

Bekijk deze video (59 sec.) voor een korte eerste indruk van de mogelijkheden van Talent.

In nog geen 10 minuten laat deze demo zien hoe Dynamics 365 for Talent je bedrijf kan helpen bij het vinden én binden van het juiste personeel.

Je kunt Talent inzetten als losse module van Dynamics 365. Meer informatie vind je op de website. Hier kun je ook een gratis trial voor 60 dagen aanvragen.

Dynamics 365 for Talent

Finance & Operations

Dynamics 365 for Financials heet voortaan Dynamics 365 for Finance and Operations, Business edition. Dit is de versie die gebaseerd is op Dynamics NAV. De Enterprise edition van Finance and Operations maakt gebruik van Dynamics AX.

Video introductie Dynamics 365

Dze video geeft een goede eerste indruk van Dynamics 365 for Financials.

Een eerste blik op de nieuwe interface van Dynamics 365

Begin juni organiseerde Microsoft een webinar voor partners ter introductie van de nieuwe user interface van Dynamics 365. 

De eerste beelden verschenen al snel op Twitter (afbeelding 1). Daarnaast werden nieuwe mogelijkheden aangekondigd op het gebied van bots, geïntegreerde services en business intelligence (BI).

Voor een nog betere samenwerking bevat de nieuwe Unified Interface een activiteiten tijdlijn voor mobiele apparaten met inline actions (afbeelding 2). De focus voor Dynamics 365 ligt sowieso sterk op mobiel gebruik.

Op alle formulieren kun je invulvelden op een visuele manier vullen (afbeelding 3). Dit werkt productiviteit in de hand. Ook al omdat je snel door je formulier heen kunt scrollen op je mobiel, via de tabs of door te klikken op de titels in tekst (afbeelding 4).

De mogelijkheden voor offline mobiel werken zijn uitgebreid (afbeelding 5). Je kunt offline werken met geselecteerde modules, terwijl collega’s deze tegelijkertijd online gebruiken.

Het platform van Dynamics 365 is uitbreidbaar met data van buiten het systeem. Bovendien kun je Microsoft Flow integreren, zodat gebruikers direct een werkstroom kunnen starten vanuit Dynamics 365 (afbeelding 6).

Ook werd een eerste indruk gegeven van het startscherm van de Business Edition. En ja, het platform is hetzelfde (afbeelding 7).

De integratie met LinkedIn krijgt ook vorm. Onder Activiteiten zie je Insights uit LinkedIn terugkomen. Andersom kun je leads van uit Dynamics 365 als leads in LinkedIn Sales Navigator importeren ten behoeve van Social Selling. Zie afbeelding 8.

Haal meer uit je klanten met Customer Insights. Je kunt zelfs klantgedrag gaan voorspellen (afbeelding 9).

Bron

Dynamics 365 verrijkt met LinkedIn

Microsoft en LinkedIn bieden nieuwe inzichten in Dynamics 365 door informatie over contactpersonen en communicatiemomenten te delen.

De combinatie Dynamics 365 en LinkedIn Sales Navigator is vanaf juli 2017 beschikbaar. Het aanbod bestaat uit een combinatie van Microsoft Dynamics 365 for Sales en LinkedIn Sales Navigator Team Edition. Hiermee worden de processen van Dynamics 365 en Sales Navigator gestroomlijnd. Zo kunnen accountmanagers sneller en eenvoudiger bij de voor hen relevante gegevens komen.

Bron

Update 11 juli 2017:

Eerste geïntegreerde dienst Microsoft en LinkedIn nu beschikbaar

LinkedIn + Microsoft Dynamics 365

Zo werkt het:

  1. Vind de voor jou belangrijke contactpersonen binnen de 500 mio LinkedIn leden en bepaal de beste manier om hen te bereiken, bijvoorbeeld via een introducties door een van jouw collega’s.
  2. Vergroot je verkooppijplijn, houd je data up-to-date en zorg dat potentiële klanten je interessant vinden door aantrekkelijke content aan te bieden.
  3. Monitor de betrokkenheid van je potentiële klanten met signalen op email, CRM en LinkedIn en ontvang een suggestie voor je beste volgende stap.

Bron

Meer info over Microsoft Relationship Sales:

LinkedIn en Microsoft Dynamics Sales
LinkedIn Sales Navigator

Omzetcijfers Microsoft Business apps

De verkoop van Office 365 is gestegen met 45 procent en er zijn nu 26,2 miljoen gebruikers van deze combinatie van de productiviteits oplossingen Word, Excel, Outlook, enzovoort in de Cloud.

De omzet van Dynamics 365 (CRM, ERP) steeg met 81 procent. LinkedIn is goed voor 875 miljoen dollar omzet.

Bron

Adobe en Microsoft gaan hun software nauwer integreren

Adobe en Microsoft gaan nauwer samenwerken. De software oplossingen die hier uit voortkomen zijn per direct beschikbaar.

Hiermee verbetert de cross-channel ervaring en campagneorkestratie via Adobe Experience Cloud en Microsoft Azure, Dynamics 365 en Power BI.

Integratie van Adobe Campaign en Microsoft Dynamics 365 stellen je in staat om – verspreid over meerdere kanalen – klantinzichten te krijgen. Zo creëer je een totaalbeeld van de klant dat je kunt gebruiken om ervaringen te personaliseren voor meerdere marketingkanalen.

Bovendien bieden Adobe Analytics en Microsoft Power BI meer inzichten voor je bedrijf. Merken kunnen gedragsdata toevoegen aan Microsoft Power BI om te visualiseren wat de impact van campagnes is voor verschillende segmenten. Zo begrijp je welke contactmomenten met de klant het meest effectief zijn en kun je deze inzichten direct omzetten in actiegerichte, succesvolle inzichten.

Bron

Adobe en Microsoft gaan hun software nauwer integreren

Vind sneller met Relevant Zoeken

Relevance Search in Dynamics 365 zorgt ervoor dat je sneller betere resultaten behaalt.

Zie hoe Relevance Search je in staat stelt om te zoeken naar documenten, aantekeningen en bijlagen als Adobe PDF’s of Office documenten. Het maakt niet uit waar de informatie staat in Dynamics 365, Relevance Search vindt het.

Bekijk de video

VK is de volgende voor Dynamics 365 Financials – Denemarken en Nederland volgen

Microsoft breidt het geografisch bereik van Dynamics 365 voor Financials uit met de geplande lancering in het VK binnenkort. Deze wordt gevolgd door Denemarken en Nederland voor het einde van dit jaar.

Het bedrijf heeft de focus op twee prioriteiten voor Dynamics 365 (D365) Financials: uitbreiding qua functionaliteit en geografische spreiding.

D365 for Financials komt binnenkort beschikbaar op de Engelse markt, hoewel er nog geen specifieke datum is gecommuniceerd. Naast Denemarken en Nederland werkt Microsoft aan de beschikbaarheid in nog vijf markten in 2018.

Bron