Vorige week vond Microsoft Inspire plaats. Hét jaarlijkse event waar partners van over de hele wereld naar toe komen om te worden bijgepraat over Microsoft’s strategie voor de komende tijd.

Bijna 17.000 partners waren voor het event naar Washington D.C. afgereisd. Waaronder een afvaardiging van Herke ICT Group. Vele onderwerpen kwamen aan bod. Zo ook het volgende, belangrijke nieuws over Microsoft Dynamics NAV.

Roadmap NAV

Microsoft Dynamics is de zakelijke softwarelijn van Microsoft. Deze bestaat uit verschillende producten voor je financiële administratie en relatiebeheer, en is geschikt voor grote en kleinere bedrijven. Onlangs is daar Dynamics 365 bijgekomen. Deze online totaaloplossing met apps voor CRM én ERP kun je naar behoeven uit de Cloud afnemen.

Dynamics 365 is in twee varianten beschikbaar. De Enterprise edition met Dynamics AX, en een Business edition met Dynamics NAV als financiële app. Van Dynamics CRM was al bekend dat dit alleen nog in de Cloud wordt doorontwikkeld. Onduidelijk was wat er met NAV zou gebeuren.

Volgens de roadmap die getoond werd tijdens Inspire, blijft Dynamics NAV voorlopig beschikbaar in de Cloud én in een on-premises versie, die draait op een server bij jou op kantoor. Op beide versies wordt doorontwikkeld, tenminste tot 2019 volgens bovenstaande sheet.

Tenerife

Naast deze belangrijke informatie over toekomstige releases van alle Dynamics producten, kwam er ook nieuws beschikbaar over de technische en functionele aanpassingen in NAV ‘Tenerife’. Zie de opsomming in onderstaande afbeelding:

Microsoft Dynamics Tenerife

In de Tenerife release ligt de focus op de volgende drie onderwerpen:

  • het beste van twee werelden samenbrengen,
  • de kern van het programma verbeteren en
  • nieuwe mogelijkheden creëren.
  • Bovendien kan deze software draaien on-premises, in de Cloud en op elk gewenst mobiel platform (Windows 10, Android of Apple).

Powerrrrr!

Dit is natuurlijk niet de enige nieuwe functionaliteit voor de volgende NAV versie. Er komt bijvoorbeeld ook een nieuwe en eenvoudiger Power BI integratie beschikbaar. Met Power BI kun je data visualiseren in een dashboard. Zo maak je business intelligence beschikbaar voor de eindgebruiker. Combineer data uit interne en externe bronnen, en geef deze weer als management rapporten.

Deze rapportagetool is niet alleen beschikbaar vanuit het rolcentrum. Je kunt de contextuele Power BI integratie vanuit verschillende onderdelen in NAV starten.

Microsoft Power BI

En dat is nog niet alles!
Wordt binnenkort vervolgd.

inspire-keynote-herke-ict-group

Wil je meer weten over Microsoft Inspire 2017?

Maak een afspraak met René van Hees of Herke Dekker. Zij waren ook in Washington en kunnen je helemaal bijpraten over wat er verder allemaal aan bod is gekomen.

Contact

Herke ICT Group ontwikkelt én implementeert BouwVision, innovatieve financiële en relatiebeheer software voor de bouw, gebaseerd op Microsoft Dynamics.

Daarnaast zijn wij IT-partner voor grotere en kleinere bouwbedrijven. Wij komen graag met je in gesprek over de digitale mogelijkheden voor jouw bouwbedrijf.

Nooit meer nieuws en events over slimme ICT in de bouw missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Hou me op de hoogte