Op donderdag 26 mei organiseerde Herke ICT Group een kennissessie voor klanten: de BouwVision Inspiratie Middag. Deze bijeenkomst vond plaats in het compleet vernieuwde Sportcomplex De Meent en werd afgesloten met een rondleiding door deze prachtige sportlocatie in Alkmaar.

Prima sessie om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen!

Onder meer de volgende onderwerpen kwamen aan bod:

Hieronder tref je een korte beschrijving per onderwerp aan, inclusief interessante links.

Strategie Microsoft business apps

Sven Noomen gaf ons een doorkijk naar de toekomst. Met Satya Nadella als directeur van Microsoft ligt de focus volledig op Cloud first, Mobile first, ook voor applicaties als NAV en Office. De grens tussen werk en privé wordt steeds vager; ook op je mobiel kun je een factuur goedkeuren. Microsoft kiest voor samenwerken, ook met een partij als Apple, en voor het integreren van diverse applicaties. Sven benoemde een aantal trends die ook jouw bedrijf binnen nu en 5 jaar kan inzetten. Denk aan touch / spraak bediening van je devices, de Hololens en virtual reality (VR). Aan jou de keuze op welke device je met uw business apps wilt werken en of je dit vanuit de Cloud, vanaf een server op kantoor of in hybride vorm doet. Voor Microsoft maakt het niet uit. Ook liet Sven een aantal nieuwe functies in NAV 2016 zien, zoals:

 • Mobiele app
 • Werkt standaard samen met CRM
 • Integratie met Power BI (eenvoudige visualisatie van uw data)
 • Workflows (werkstromen inrichten om processen in NAV te automatiseren)

Wil je weten welke functies er per versie zijn bijgekomen? Bekijk dan de Feature Comparison Tool. Nog een tipje van de sluier werd opgelicht door Sven met betrekking tot NAV 2017: er komt een Outlook plugin die ervoor gaat zorgen dat bepaalde informatie uit NAV direct zichtbaar wordt in Outlook. Andersom kunnen ook gebruikers die niet met NAV werken vanuit Outlook bijvoorbeeld een offerte inschieten in NAV. Ook de ontwikkelingen op het gebied van CRM staan niet stil. Nieuw in CRM 2016:

 • Offline werken met de app (op selectie van database in CRM)
 • Info uit CRM op portal plaatsen (zodat klant bijvoorbeeld zelf zijn NAW kan aanpassen)
 • Survey (Klanttevredenheidsonderzoek resultaten direct zichtbaar bij bedrijf in CRM)
 • Cortana (uw telefoon geeft aan wanneer u naar uw afspraak moet gaan rijden, rekening houdend met actuele file informatie)

Lees het volledige verslag van de presentatie van Sven Noomen (Microsoft).

Visie op BouwVision

Herke Dekker nam ons mee in hoe nieuwe ontwikkelingen voor BouwVision ontstaan: “Ons doel is altijd al geweest om verschillende Microsoft oplossingen bij elkaar te brengen. Nieuwe technologische ontwikkelingen bij Microsoft scheppen nieuwe kansen voor BouwVision. Zo zijn apps en portals toegevoegd aan het BouwVision Platform en de koppeling met Skype: Skype2xRM. Ook klanten brengen ideeën voor nieuwe functionaliteit aan. Zo blijven we BouwVision doorontwikkelen.” Actuele onderwerpen die spelen volgens Herke Dekker zijn:

 • Integratie BouwVision platform met andere Microsoft oplossingen
 • Transitie naar de Cloud
 • BIM-integratie

Digitale factuurverwerking en document goedkeuring

Martijn Holterman van IDYN heeft ons in een live demo wegwijs gemaakt in Document Capture: een tool voor digitale factuurverwerking en document goedkeuring. In NAV 2016 ziet u een rollencentrum met een aantal functies van Document Capture staan. Knoppen voor documenten verwerken, inkoop goedkeuren facturen en creditnota’s zijn beschikbaar. U kunt facturen importeren als ze in PDF aangeleverd zijn, via de scanner of per mail. Per leverancier definieert u eenmalig een sjabloon die automatisch de benodigde velden van de factuur in NAV vult. Het is ook mogelijk om inkoopfacturen te matchen met inkooporders. BouwVision werkt met een aangepaste goedkeuring op basis van projectnummer en project betrokkenen. De goedkeuring kan plaatsvinden in BouwVision ERP of via de portal. Na goedkeuring kunnen de facturen geboekt worden. Met de navigeren-knop van Document Capture kunt u digitale facturen altijd weer terugvinden. Lees meer over Document Capture.

Nieuwe functionaliteit in BouwVision

In dit blok werden nieuwe functies in BouwVision kort onder de aandacht gebracht. Een aantal van onze klanten vertelde waarom zij met het betreffende onderdeel zijn gaan werken en hoe dat in de praktijk bevalt.

 • KBB-app
 • Kopersbegeleiding
 • Inspectie-app
 • Opname-app
 • Portals

Luuc Rutgers van Coen Hagedoorn Bouwgroep geeft aan waarom zij met de BouwVision KBB-app werken:

In tegenstelling tot de NEN 2767 is de opdrachtgever bij KBB meer flexibel in het bepalen van de gewenste kwaliteit van een project. Bij meerjaren onderhoudscontracten kun je elke 2 jaar monitoren. Je kunt met deze app twee keer zoveel doen in de dezelfde tijd. De vakmensen zijn meer buiten en vinden dit zoveel prettiger werken dan met papieren lijsten.

Het onderdeel Kopersbegeleiding in BouwVision xRM heeft nu de “look & feel” van CRM 2016 en is voorzien van werkstromen die de communicatie met kopers versoepelen. Ook is een directe integratie met BouwVision ERP ingebouwd, zodat u met 1 druk op de knop de betreffende kaart in ERP opent. “Voorheen werkten wij met meerdere systemen” vertelt Sander Slotemaker van Patina Dakdenkers.

Nu staat alle informatie in BouwVision en kunnen wij inspectie rapporten digitaal genereren. Waar vroeger 4 man rapporten zat te typen, resulteert de digitale inspectie nu automatisch in een PDF met een samenvatting van de inspectie, waarop kan worden doorgeklikt naar detailniveau. De opdrachtgever ontvangt per mail een link naar het betreffende rapport op de portal.

Met de Mutatie App kun je mutatiewoningen, maar ook nieuwbouw, opnemen. Deze app is gekoppeld aan het prijzenboek, zodat je na afloop van de opname direct beschikt over een prijsoverzicht. Deze kun je in ERP gebruiken voor een offerte. Daarna maak je een calculatie met inkopen en werkbonnen per discipline. Zo automatiseer je niet alleen het proces van de opname, maar ook het inkopen en uitvoeren.

Richard Graveland van Hunebouw constateert dat ze de laatste tijd steeds vaker portals van verschillende partijen voorbij zagen komen. Dit werden eilandjes die los stonden van hun interne systeem, wat niet wenselijk was. Het BouwVision Portal is direct gekoppeld aan xRM.

Wij gebruiken het portal vooral om documenten te beoordelen van externe partijen. Je kunt een of meerdere documenten selecteren om te laten beoordelen door project betrokkenen. De beoordelaar ontvangt een mail met een link naar het document. Dit scheelt enorm op bijlagen via de mail.

 

Rondleiding door Sportcomplex De Meent

Na dit intensieve programma waarin veel nieuws voorbij kwam volgde een rondleiding door de nieuwbouw van Sportcomplex de Meent. We hebben diverse sporters in actie voorbij zien komen (trampoline springers, turners, schoonrijders in de ijshal) en zijn ook door de “wasstraat” van masseur tot sportpsycholoog gewandeld, in welke behoefte dit sportcomplex ook voorziet. Buiten hebben we op de droge 400 meter ijsbaan gestaan, waarna we het programma met een netwerkborrel hebben afgesloten.

De aanwezige klanten hebben deze sessie enorm gewaardeerd en als positief ervaren. Daarom gaan wij binnenkort weer een BouwVision Inspiratie Middag inplannen. Datum en inhoud volgen!