BouwVision ERP

Stroomlijn processen en versnel groei

Gebaseerd op Microsoft Business Central vormt BouwVision ERP één complete bedrijfsbeheer-oplossing voor vooruitstrevende bouwbedrijven.

BouwVision ERP

Met BouwVision ERP houd je controle op bouwprojecten en de daarbij verbonden bedrijfsprocessen, zoals: calculatie, inkoop en andere financieel-administratieve taken.

Voordelen

Tijdbesparend

Werk slim en efficiënt vanuit één bronsysteem.

Optimale projectbewaking

Heb de volledige controle op alle bedrijfsprocessen en projecten vanuit één systeem.

Belangrijke inzichten

Neem onderbouwde strategische beslissingen op basis van betrouwbare data uit één database.

Vervaag de kantoormuren

Alle afdelingsoverstijgende processen zijn standaard aan elkaar gekoppeld

Modules

Alles draait om het realiseren van succesvolle en winstgevende projecten. Een foutloos proces van projectadministratie is daarom van cruciaal belang. BouwVision ERP werkt hierin als dé verbindende factor.

Centraal overzicht

Met onze Bouwplaats module in BouwVision ERP heb je de volledige grip op de bouwprojecten. Je beheert eenvoudig de dagelijkse werkzaamheden en alle registraties van je lopende projecten via één centraal overzicht. Hiermee krijg je direct inzicht in alle dagelijkse werkzaamheden op de bouwplaats voor foutloze processen en zo laag mogelijke faalkosten.

Bewaak projecten

BouwVision ERP stelt je in staat om de activiteiten per dag nauwlettend te volgen. Zo zie je per project welke onderaannemers en leveranciers er bij lopende projecten betrokken zijn.

Kenmerken:

 • Eén scherm per week voor alle registraties
 • Inzicht in activiteiten per dag, voortgangsbewaking
 • Bewaken onderaannemers en leveranciers
 • Presentatie dag-/weekrapporten
 • Direct toegang tot urenregistratie, huur materieel, weer, enz.
 • Documentatie in projectdossier
 • Keuringsplanning

Een goede calculatie kunnen maken is een vereiste en kun je zo daarmee goed inspelen op veranderingen. In BouwVision ERP kun je snel calculaties maken en behoud je grip op je projecten, zodat het maken van faalkosten aanzienlijk wordt beperkt.

Uitgebreide mogelijkheden

Met de calculatiemogelijkheden in BouwVision ERP kun je alle kanten op. Van eenvoudige calculates tot zeer uitgebreide werkbegrotingen.
Of het nu gaat om een uitbouw, woonhuis, mutatiewoning of een renovatie. Zelfs een nieuwbouwproject is te realiseren met de calculatie module in BouwVision ERP. Met de juiste inzichten vanuit de werkbegroting, is het mogelijk om scherp op de inkoop te letten. Zo hou je meer grip op de kosten van de inkoop per bouwproject.

Calculaties inlezen

Naast calculaties maken in BouwVision ERP zelf, bestaat er ook de mogelijkheid om calculaties in het Calculatie Uitwisselings Formaat (.CUF) in te lezen. En dit eenvoudig te kunnen integreren in het BouwVision proces.
Zo houd je altijd de keuze om je eigen favoriete calculatie software te blijven gebruiken.

De calculaties inlezen kan via:

 • IBIS-TRAD en IBIS-INFRA (via IBIS xml)
 • Kraan/Probis begroot en werk
 • KPD
 • CUF (Calculatie Uitwissel Formaat)
 • .CSV formaat

Red de financiële afdeling van de papieren chaos met efficiënte, nauwkeurige en tijdige factuurverwerking. Stroomlijn en automatiseer financiële processen en verkort zo de doorlooptijd van de dagelijkse documentafhandeling met onze digitale factuurverwerking in BouwVision ERP.
Met deze digitale factuurverwerking verminder je direct de handmatige en administratieve handelingen voor je organisatie. Zo houd je meer tijd over voor je core business.

Automatische registratie

Facturen die bij je organisatie binnenkomen worden direct door BouwVision ERP verwerkt met OCR (digitale tekstherkenning) zonder de tussenkomst van een gebruiker.
Alle relevante informatie uit de facturen, wordt door de tekstherkenning direct gekoppeld aan de bijbehorende klanten, inkooporders, ontvangstbonnen en instellingen uit BouwVision ERP.

Slimme goedkeuringsflows

BouwVision ERP maakt gebruik van slimme en innovatieve goedkeuringsflows, speciaal voor de bouw. Elke factuur komt snel en overzichtelijk bij de juiste goedkeurder terecht.
Na goedkeuring wordt de factuur direct op de juiste manier afgehandeld door het systeem.

Goedkeuren waar en wanneer je maar wil

Doordat er ook een webportal beschikbaar is, kun je altijd en overal toegang krijgen tot jouw goed te keuren documenten. Zo kun je eenvoudig op je tablet de goedkeuringen uitvoeren, waar en wanneer het jou het beste uitkomt.

Meetbare resultaten

Met digitale factuurverwerking til je je factureringsproces niet alleen naar een hoger plan. Maar levert het je ook direct meetbare resultaten op.

Zo zien wij bij onze klanten:

 • 24% snellere doorlooptijd van facturen
 • Een tijdsbesparing van 2,5 dag voor elke 1.000 inkoopfacturen die verwerkt moeten worden
 • Geen papieren rompslomp meer

Met de module Financieel van BouwVision ERP heb je de beschikking over een krachtige alles-in-één-oplossing voor je boekhouding, projectadministratie en projectbewaking.

Gebruiksvriendelijk

De financiële module in BouwVision ERP vormt het hart van onze oplossing en draagt het bij aan realtime controle en totaalinzicht in projecten. Hier komt alles samen en kun je in één overzichtelijk geheel alle in- en verkoop gerelateerde processen inzien.
Je hoeft geen zaken op te zoeken, in te voeren of over te typen, alle data wordt op een overzichtelijke manier gepresenteerd. Hierdoor weet je dat je altijd werkt met de juiste gegevens, met één waarheid.

Rapportages en dashboard

Met realtime rapportages krijg je meer inzicht in het presteren van jouw organisatie en behoud je daarmee de volledige controle over lopende en nieuwe projecten. Geen wekelijkse rapportages waarmee je kunt zien hoe het voor stond, maar directe inzichten zodat je sneller weet welke acties er nodig zijn en meteen kunt anticiperen.

Functionaliteiten:

En natuurlijk blijven we constant zaken toe voegen om jouw organisatie nog meer, en nog betere inzichten te blijven geven. Hieronder een opsomming van een aantal functionaliteiten in de BouwVision ERP module Financieel:

 • Cashflow analyse
 • G-rekening
 • Rekening courant
 • Leveranciersbeoordeling
 • Integratie met de DICO standaard
 • OCR integratie
 • Digitaal factureren in verschillende formats
 • Urenregistratie
 • Koppeling met loon- en salarissystemen
 • Uitgebreide facturatiemogelijkheden

Binnen de Kopersbeheer module tref je alle administratieve informatie over de kopersopties, zoals: het bouwplan -bouwnummers en deelplannen-, het meer- /minderwerk en alle details over facturatie.  

Manage alle woonwensen  

De kopersbeheer module  is om onder andere het meer- en minderwerk eenvoudig te beheren en toekomstige bewoners inspraak te geven. Via BouwVision Kopersportal maken de toekomstige bewoners hun woonwensen kenbaar die je vervolgens kunt inzien in het Kopersbeheer in BouwVision ERP.

Alle vastgelegde communicatie inzien  

Als iedereen beschikt over de juiste en dezelfde informatie leidt dit tot een beter eindresultaat. Alle communicatie rondom projecten die in het Koperportal zijn vastgelegd, zijn ook voor alle betrokkenen in BouwVision xRM op de bouwplaats, onderweg of op kantoor en op elk moment in te zien.  

Voordelen van Kopersbeheer: 

 • Leg per project je bouwplan, bouwnummers en woningtypes vast 
 • Registreer projectopties per woningtype 
 • Kopers vullen keuzelijsten met woonwensen in via het Kopersportal 
 • Individuele kopersopties worden direct omgezet naar Kopersbeheer in ERP