Betere bedrijfsresultaten door digitalisering

Om de productiviteit in de bouw te verhogen, kun je digitalisering en standaardisering inzetten. Investeren in het automatiseren van je processen leidt uiteindelijk tot efficiënter werken en een hogere klanttevredenheid. En daarmee tot betere bedrijfsresultaten.

Lees in deze blog waarom digitalisering binnen de bouwbranche een must is als je toekomstbestendig wilt opereren.

Bouw digitaliseert onderdelen

In de bouw maken we nog veel gebruik van papier. Denk bijvoorbeeld aan papieren werk- en servicebonnen. En niet te vergeten de bouwtekeningen, die vaak nog met punaises aan de muur van de bouwkeet hangen. Digitalisering staat zeker op de agenda van bedrijven in de bouw, naast thema’s als het halen van voldoende marge en het efficiënter laten verlopen van bedrijfsprocessen. Maar de mogelijkheden op het gebied van digitalisering worden nog niet volledig benut. Specifieke software ondersteunt onderdelen van een werkproces, maar als die software niet communiceert met bijvoorbeeld de financiële administratie, dan gaat dit ten koste van de efficiëntie van de totale organisatie.

Nieuwe bedrijfsprocessen door digitalisering

Bij de digitalisering van een bedrijf ontstaan nieuwe processen. Als de bedrijfssystemen niet meegroeien met de organisatie, kunnen deze de nieuwe processen en daaruit voortvloeiende informatiebehoeften niet goed ondersteunen. Met als gevolg dat handelingen meerdere keren moeten worden uitgevoerd:

  • papieren formulieren moeten worden overgetypt;
  • bonnen raken kwijt;
  • er worden fouten gemaakt bij het overnemen van gegevens;
  • Excel-bestanden worden gedeeld via e-mail zodat er verschillende versies ontstaan;
  • en ga zo maar door.

Wanneer je processen op een slimme manier automatiseert, win je tijd en kunnen je mensen zich focussen op hun kerntaken.

Kosten besparen en productiever werken

Als je alleen al de processen rondom papieren werk- en servicebonnen automatiseert, levert dat direct arbeidsbesparing op. Routinematige processen zijn sneller afgehandeld, je personeel raakt minder snel verveeld en kan ingezet worden op andere taken. En – last but not least – rondslingerende werkbonnen zijn door digitalisering verleden tijd. Zo kun je altijd een factuur sturen.

In de praktijk zien wij dat bouwbedrijven op kantoor een ERP-systeem gebruiken, waarin alle financiële data wordt geregistreerd. Tussen de bouwplaats en kantoor wordt de informatie echter nog op papier uitgewisseld. Omslachtig en arbeidsintensief. Als je betere bedrijfsresultaten wilt behalen is het slim om ook dit proces te digitaliseren, vooral als je toekomstbestendig wilt opereren.

Samenwerken met apps en portals

Met onze apps kunnen de mensen buiten op hun telefoon of tablet direct hun bonnen verwerken. Ook hebben ze realtime inzicht in projecten die vanuit kantoor worden aangestuurd. Zo wordt papierwerk overbodig en kunnen werkbonnen niet meer kwijtraken. Via onze Portal is het kinderlijk eenvoudig om digitaal samen te werken met al je medewerkers, klanten en ketenpartners. Je creëert daarmee één versie van de waarheid, waardoor het risico op faalkosten aanzienlijk afneemt. Met Portals kun je onder andere reparatieverzoeken, werkbonnen en projecten beheren, vanuit de naadloze integratie met onze xRM- en ERP-oplossingen. Kortom, deze werkwijze is niet alleen tijd- en kostenbesparend voor jouw organisatie, maar biedt ook transparantie naar je opdrachtgever.

Betere bedrijfsresultaten door digitalisering

Dit is nog maar het topje van de ijsberg qua mogelijkheden van onze BouwVision Portals en Apps. Wil jij ook betere bedrijfsresultaten door digitalisering en standaardisering van je processen? Neem snel contact met ons op, dan vertellen wij hoe jij productiever kunt werken.

Bel +31 72 727 1100 of stuur een mail: info@bouwvision.nl.

Al ruim 20 jaar helpt Herke ICT Group kleine en middelgrote bedrijven met het automatiseren van hun werkprocessen. Niet alleen in de bouw, ook aan andere projectgeoriënteerde branches bieden wij dé oplossing voor elke digitale uitdaging. Onze Digital Cloud Suite bestaat uit innovatie IT-oplossingen die jouw dagelijkse werkzaamheden te optimaliseren. Van veilige werkplekken en intelligente BI rapportages tot slimme business apps.