Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: Herke ICT Group bestaat 20 jaar. Dat willen we niet zomaar laten voorbijgaan. Deze blog beschrijft hoe Chiel Weel, werknemer van het eerste uur, de afgelopen jaren heeft beleefd. Lees je even mee?

Hoe het allemaal begon in 1998

Op een zolderkamertje van een grachtenpand startte Herke Dekker eind jaren 90 van de vorige eeuw zijn bedrijf. Met een paar man werden servers en werkplekken ingericht, met als doel het volledig ontzorgen van de klanten op het gebied van IT. Onze toegevoegde waarde was dat wij IT beheer op afstand konden aanbieden.

De computeronderdelen kochten we los in en dan zaten we daar de hele dag computers in elkaar te schroeven.

De lancering van Microsoft Windows 2000 voor server én werkplekken zorgde voor een stroomversnelling van de bedrijfsactiviteiten. In 1999 werden we Microsoft Partner en vanaf dat moment heeft onze focus altijd op Microsoft oplossingen gelegen.

2000: Millenium bug

Na het uitblijven van de millenium bug en de lancering van de bestverkochte PC-game aller tijden: The Sims, kwam vanaf het jaar 2000 het internet op. Online gaan betekende toen vooral Startpagina.nl en zoeken met Ilse.

In 2002 vond de introductie van de Euro plaats en werd op initiatief van Bouwend Nederland Alkmaar en omstreken onder toeziend oog van Herke Dekker S@les in de Bouw – het huidige Ketenstandaard Bouw en Installatie – opgericht. Rond die tijd maakten we een begin met het ontwikkelen van de financiële software voor de bouw die we nu kennen als BouwVision.

Cebit computer beurs

Ook was er ruimte voor verbreden van je horizon. De allergrootste computerbeurs van Europa: de CEBIT werd bezocht in Hannover. Een beurs naar Herkes hart: veel tech en computers, kortom genieten!

Nieuw pand in 2006

Niet lang daarna waren we met zijn achten, nog steeds in datzelfde kleine zolderkamertje. Dat werd dus veel te krap.

zolderkamertje

We verhuisden naar een gloednieuw pand op de Toermalijnstraat in Alkmaar. Hartstikke spannend: ons eerste, eigen kantoor. Voor acht medewerkers misschien wat groot, dus de eerste verdieping werd verhuurd. Vandaag de dag zitten we hier met 70 man en is het soms zoeken naar een werkplek.

Ons pand is helemaal ingericht met Microsoft-technologie. We maken gebruik van flexibele werkplekken, waarbij je kunt kiezen uit sta- en zitplaatsen. In onze spreekruimtes hangen grote presentatieschermen waarmee je draadloos kunt verbinden en er staan round tables voor meetings met mensen binnen én buiten kantoor. Onze relaties mogen ook gebruik maken van onze faciliteiten, want wij zijn een Microsoft Inspire Center.

Skype video conference

Wereldwijde kredietcrisis

In 2008 kwam een keerpunt in onze ontwikkeling: de kredietcrisis.

De crisis trof vooral de bouwwereld, waar onze focus ligt. Dat voelden wij dus ook. Het werd lastig om opdrachten binnen te halen en er was soms weinig werk. We kozen er bewust voor om alle medewerkers binnenboord te houden. Gelukkig, want toen de markt weer begon aan te trekken hadden we alle mensen hard nodig.

crisis in de bouw

Groei in mensen én oplossingen

Op het moment dat wij in 2009 een Microsoft CRM partner overnamen, verhuisden onze bovenburen naar Amsterdam. Dat was precies op tijd. Met de overname nam het aantal werknemers flink toe en we hadden alle ruimte nodig. Sindsdien zijn we blijven groeien, we komen zelfs handen te kort.

Na CRM (relatiebeheer, verkoopkansen en DMS) functionaliteit aan BouwVision te hebben toegevoegd, ontwikkelden we Apps en Portals. Zo bieden we met BouwVision een alles-in-1 oplossing aan bedrijven in de bouw. Volledig ontwikkeld in eigen huis, op basis van Microsoft Dynamics. Steeds meer bedrijven ontdekken het gemak van onze bouwsoftware en maken graag gebruik van onze aanvullende IT-diensten. Eén aanspreekpunt voor al je IT, dat is onze kracht.

Naar de Cloud

Zo’n vier jaar geleden kozen we ervoor om een tweede datacenter op te zetten. Dus onze servers te verhuren aan klanten.

Voorheen kochten klanten een server en die zetten ze in de bezemkast, nu verhuren we alle servers vanuit ons datacenter hier in Alkmaar. Een grote, initiële investering, maar het werpt zijn vruchten af. Onze klanten hebben geen omkijken naar hun servers en wij zorgen ervoor dat zij probleemloos kunnen werken.

datacenter Herke ICT Group

Het verschil met toen?

Technologie staat voorop, dat is altijd zo geweest. De klant moet met onze oplossing geholpen worden, dat staat hoog in het vaandel.

Het grootste verschil met vroeger is toch wel de professionaliteit in het bedrijf. Als je ziet wat er nu staat qua organisatie en hoe het personeel met elkaar omgaat; het is zo georganiseerd, alles klopt. We kennen een niet-gelaagde, open cultuur in combinatie met gigantisch veel technische kennis. Onze klanten merken dat ook.

En nu bestaan we twintig jaar…

Personeelsuitje Herke ICT Group Texel

Wat een mijlpaal. Een groot schip navigeert misschien lastiger dan een klein bootje, maar we varen in de goede richting. Elke medewerker moet zich voor een stukje eigenaar voelen van het bedrijf. Dan word je met z’n allen beter.

Chiel Weel

Meer weten?

Bel +31 72 727 1100 of stuur me een mail: c.weel@herke.nl

Chiel Weel, Sales Consultant Infra Solutions

Zakelijk linken? LinkedIn
Ik kijk uit naar je connectie verzoek.